مونته سوری برای هر فکر، سلیقه و امکاناتی پیشنهاداتی دارد! این جادوی روش مونته سوری است. باقی داستان به ویژگیهای شخصیتی فرزند شما و علاقهی او به انجام فعالیتهای جدید بستگی خواهد داشت. در ادامه شما را با ایدههایی آشنا میکنیم که کار شما را برای طراحی خانه به سبک مونته سوری سادهتر میکنند.
اگر به دنبال طراحی مدرن و در عین حال راحت هستید:
در تصاویر اتاقهایی تمیز، مرتب و گرم و نرم را مشاهده میکنید که برای فعالیت کودک عالی هستند.
اگر طراحی سنتی را بیشتر میپسندید:
در تصاویر زیر از رنگین کمان، میوه، تخم مرغ و پدیدههای طبیعی استفاده شده است تا رنگی طبیعی و دلچسب به محیط بازی کودک اضافه شده باشد.
اگر عاشق کتاب هستید:
خواندن کتاب را میتوان از اولین روزهای تولد نوزاد شروع کرد، با این کار هم کودک را برای یادگیری کلمات تازه آماده میکنید و هم عشق به کتاب و کتابخوانی را در وجودش نهادینه میکنید. در تصاویر زیر میبینید که چقدر میشود با سلیقه از کتابها در فضای بازی کودکان استفاده کرد.
طراحی مونته سوری ب سبک کلاس درس:
در تصاویر زیر کلاسها ی چند سنی (که در روش مونته سوری بسیار رایج هستند) را مشاهده میکنید. هیچ بعید نیست اگر فرزندتان را در مدرسهی مونته سوری ثبت نام کنید، با کلاسی شبیه به این روبهرو شوید.
برای کودکان در سنین مختلف:
اگر چند کودکی تقریبا هم سن و سال دارید، میتوانید فضای بازی آنها را به شکل زیر طراحی کنید. در این حالت اسباببازیهای مخصوص فرزند بزرگترتان را در ردیف بالا و ابزارهای مورد استفادهی فرزند کوچکتر را در ردیف پایین قفسه بچینید.
قفسههای دستساز؛
تصویر زیر پیشنهادی جذاب برای استفاده از روش مونته سوری با هزینههای کمتر است. قفسهها را از هر مواد قابل بازیافتی میشود ساخت و این مادر خلاق برای این منظور از کارتنهای خالی استفاده کرده است.
از فضای کوچک، بیشترین استفاده را ببرید؛
خوشبختانه سادگی مونته سوری به کار خانوادههایی میآید که زندگی آپارتماننشینی را در شهرهای بزرگ تجربه میکنند. در این شرایط تنها به قفسهای کوچک با 6 اسباببازی نیاز خواهید داشت و میتوانید بقیهی اسباببازیها را در سبد در جای دیگری قرار دهید تا هر از چندی اسباببازیهای قدیمی را با اسباببازیهای جدید، جابهجا کنید.
از وسایل خانه استفاده کنید؛
وقتی در خانه به وسایل مورد نیازتان دسترسی دارید، نیازی نیست تا بی جهت برای خرید اسباب تازه هزینه کنید، در تصاویر زیر میبینید که چطور قفسههای کتابخانه به قفسهی اسباببازی کودک تغییر کاربری دادهاند!