برای دریافت اخبار هفتگی عضو شوید

4 اسباب‌بازی که در رشد نوزادان 3 ماهه بسیار تأثیرگذاراند

نوزاد 3 ماهه‌ی شما یک کوزه‌ی نمک است. حالا دیگر روزهای آغازین تولد را پشت سر گذاشتید و فرزندتان می‌خندد، ادا در می‌آورد، تماس چشمی برقرار می‌کند و برای رسیدن به وسیله‌هایی که برایش جذاب است، تلاش می‌کند. در این مقطع نوزاد شما اولین گروه از اسباب‌بازی‌ها  یعنی جغجغه‌ها و متحرک‌های ابتدایی را امتحان کرده است.

نوزادان 3 ماهه آماده‌ی چالش‌های جدید و بازی‌های تازه هستند. آن‌ها کم‌کم قادر خواهند بود تا در مورد اسباب‌بازی‌هایی که قرار است با آن‌ها بازی کنند، خودشان تصمیم بگیرند و مهارت‌های تازه را تمرین کنند. در ادامه برایتان در مورد اسباب‌بازی‌هایی صحبت خواهیم کرد که به شما کمک می‌کنند تا از این مرحله از رشد فرزندتان بیشترین بهره را ببرید.

Rattle for 3-month old

جغجغه مربع چوبی از جمله اسباب‌بازی‌های رومونتی در مرحله‌ی دوم این برنامه آموزشی است.

نوزاد 3 ماهه شما آماده استفاده از جغجغه‌های جدید است.

این جغجغه‌ها از آن‌هایی که در مرحله‌ی اول به نوزادتان دادید، بزرگ‌تر هستند. همچنین این اسباب‌بازی‌ها سنگین‌تراند و شکل‌های مختلفی دارند. حتی ممکن است که بعضی از آن‌ها از چند قسمت مختلف درست شده باشند. این اسباب‌بازی‌های تازه، تقویت مهارت گرفتن را بهبود می‌بخشند و اندام‌های نوزاد را قوی‌تر می‌کنند.

در این مرحله هم چوب بهترین ماده برای ساختن جغجغه به حساب می‌آید. زیرا نوزاد با لمس آن بیشتر و بیشتر می‌آموزد. چوبی بودن جغجغه‌ها باعث می‌شود تا با تغییر سایز آن‌ها، وزنشان نیز تغییر کند. دمای این اسباب‌بازی‌ها هم تغییر می‌کند و با نگه داشته شدن در دستان کودک گرم می‌شوند.

نوزادان از نگه داشتتن جغجغه‌ها در دستانشان لذت می‌برند و دوست دارند تا آن‌ها را به دهانشان نزدیک کنند. دهان نوزاد پر است از شبکه‌های عصبی متنوع و این بخش از بدن، قسمتی است که نوزاد قبل از هر اندام دیگری توانایی کنترلش را به دست می‌آورد. به همین دلیل نوزادان خیلی از دانسته‌هایشان در مورد جهان اطراف را با کمک دهانشان به دست می‌آورند. به تدریج نوزادان امکان کنترل بر دستان و بازوهایشان را نیز به دست می‌آورند و این به این معنی است که حالا می‌توانند برای رسیدن به وسیله‌ی مورد علاقه‌شان تلاش کنند و خودشان تصمیم بگیرند.

شما می‌توانید 2 یا 3 جغجغه را درون سبدی قرار دهید و اجازه دهید تا خود کودک از میان آن‌ها دست به انتخاب بزند. بعد از مدتی و با کم شدن علاقه‌ی بچه، می‌توانید این جغجغه‌ها را با جغجغه‌های دیگری جابه‌جا کنید. وقتی گزینه‌های محدودی در اختیار فرزندتان قرار می‌دهید به او اجازه می‌دهید تا بدون آنکه سردرگم شود، اسباب‌بازی محبوبش را انتخاب کند.

معرفی کتاب به نوزاد 3 ماهه؛

درست است که هنوز نوزاد شما معنای هیچ کدام از کلمات را متوجه نمی‌شود، اما هر کدام از کلماتی که می‌شنود به او کمک می‌کند تا برای حرف زدن آماده شود.

کتاب خواندن برای بچه‌ها حتی زمانی که آن‌ها بسیار کوچک هستند، مزایای بسیاری دارد. اول اینکه توجه نوزاد به این کار جلب می‌شود و این نوع جلب توجه بسیار مفید است. وقتی شما در کنار فرزندتان می‌نشینید و زمانی را به این کار اختصاص می‌دهید، در واقع امکان تجربه‌ی ارتباطات اجتماعی را برای فرزندتان فراهم می‌کنید.

دوم اینکه با اضافه کردن کتاب به برنامه‌های روزانه‌ی نوازد، از سنین خیلی کم، فرزندتان را به کتاب و کتابخوانی علاقه‌مند می‌کنید. حتی اگر نوزادان خاطره‌ای خودآگاه هم از این دوران نداشته باشند، اما این فعالیت اهمیت کلمات چاپی را برای همیشه در اعماق ذهن کودک ماندگار می‌کند.

در نهایت هم اینکه هیچکس زمان دقیقی که نوزدان شروع به درک کلمات می‌کنند را نمی‌داند، وقتی شما به صورت منظم داستان‌هایی دلنشین از کتاب‌های کودک پرمخاطب را برای نوزاد می‌خوانید، در واقع او را در معرض بهترین کلمات، زیباترین جمله‌بندی‌ها و شیواترین روایت‌ها قرار می‌دهید، در نتیجه وقتی فرزندتان به حرف بیفتد این تجربه‌ی ویژه را در ناخودآگاهش خواهد داشت.

توپ‌های نرم به نوزاد امکان می‌دهند تا عضله‌های اصلی بدنش را تقویت کند و فرصت بیشتری برای تمرین مهارت‌های دست دراز کردن و گرفتن داشته باشد.

زمانی که نوزاد 3 ماهه‌ی شما دمر دراز کشیده است، یک توپ نرم را در مقابلش قرار دهید، توپ پارچه‌ای با لبه‌هایی برای گرفتن توسط نوزاد، خیلی زیاد قل نخواهد خورد، این بدین معنی است که توپ حتی اگر با دست یا سر کودک هم ضربه بخورد خیلی از دسترسش دور نخواهد شد.

فرزند شما برای تماشای توپ، خودش را با دو دست بالا می‌کشد و سرش را بالا می‌آورد، این فعالیت باعث تقویت عضلات در ناحیه‌ی پشت و شکم می‌شود. سپس نوازد تلاش می‌کند تا توپ را با دستش بردارد و برای لمس بیشتر به دهانش نزدیک کند، تلاش برای رسیدن به توپ در این حالت امکان کار با دستان و بازوان را در موقعیتی تازه فراهم خواهد کرد. وقتی بعد از گذشت چند ماه، نوزاد کنترل بیشتری بر اندام‌های بدنش پیدا کند، قل خوردن آرام توپ از پیش دست نوزاد او را تشویق خواهد کرد تا توپ را دنبال کند و دوباره به آن برسد.

یک داربست فعالیت‌های چوبی که قابل تنظیم هم باشد، بهترین ابزار برای آویزان کردن اسباب‌بازی‌های مختلف و کوچک آموزشی است تا نوزاد شما دست دراز کردن و گرفتن را بیشتر تمرین کند.

برای مرتبه‌ی اول، یکی از جغجغه‌ها، توپی نرم یا حلقه‌ای بزرک را از بند داربست فعالیت‌ها آویزان کنید، داربست فعالیت‌ها را طوری تنظیم کنید تا اسباب‌بازی در فاصله‌ی حدوداً 30 سانتی‌متری از سینه‌ی نوزاد قرار بگیرد، البته ممکن است، مجبور شوید تا چند مرتبه‌ای داربست را تنظیم کنید تا فاصله‌ی ایده‌آل برای فرزندتان را پیدا کنید.

هدف از این اسباب‌بازی آموزشی این است که نوزاد شما بتواند در محیطی مجزا مهارت‌های دست دراز کردن و گرفتن را تمرین کند. نوزاد ابتدا به توپ نگاه می‌کند و سپس تلاش می‌کند تا دست‌هایش را برای گرفتن آن دراز کند. وقتی نوزاد در این کار موفق شد، تلاش می‌کند تا اسباب‌بازی را به طرف دهانش بکشد، مراقب باشید که نوار کشی به اندازه‌ی کافی انعطاف‌پذیری داشته باشد که نوزاد در این کارش نیز موفق باشد. نوزادان دوست دارند تا اسباب‌بازی جدید را از تمام جوانبش بررسی کنند!

با جابه‌جا کردن اسباب‌بازی‌ها بر روی داربست فعالیت‌ها، نوزاد را همچنان علاقه‌مند به کار نگه خواهید داشت. این فعالیت برای نوزاد 3 ماهه خیلی جذاب خواهد بود.

همانطور که فرزند کوچک شما، آماده‌ی گذار از مرحله‌ی نوزادی به خردسالی می‌شود، شما تغییرات را به وضوح در او مشاهده خواهید کرد. با دقت برای مشاهده‌ی فرزندتان وقت بگذارید و این تغییرات را دنبال کنید، از این راه هم بهتر به رشد کودکتان کمک خواهید کرد و هم بیشتر از این روزهای تکرارناپذیر در کنار هم لذت خواهید برد.

اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *