برای دریافت اخبار هفتگی عضو شوید

فعالیت چاپ‌کردنی: جست‌وجو با کودکان برای تشخیص غرق‌شدگی یا شناور بودن

این فعالیت برای کودکان چند روش اکتشافی را با هم ترکیب می‌کند، در ابتدا فایل‌های پی‌دی‌اف را پرینت بگیرید تا کودکتان را با خود برای جست‌وجوی این تصاویر به دامان طبیعت ببرید و سپس یافته‌ها را با خود به خانه بیاورید و در ظرف آب، امکان غرق شدن یا شناور ماندن آن‌ها را آزمایش کنید.

بعضی از خانواده‌ها از مداد و پاک‌کن برای تیک زدن تصاویر استفاده می‌کنند تا امکان پاک کردن را داشته باشند، شما همچنین می‌توانید از گوشی همراهتان اگر قابلیت نشانه‌گذاری مجازی داشته باشد، برای تیک زدن تصاویر استفاده کنید.

یافته‌های خود را درون یک کیسه جمع‌آوری کنید، از یک کیسه‌ی بزرگ استفاده کنید تا فضای کافی برای اشیای جدید داشته باشید.

چرا این فعالیت مفید است؟

تطابق پدیده‌های طبیعی با تصاویر آن‌ها به فرزند شما کمک می‌کند تا با مفهوم هر کلمه بهتر آشنا شود و یاد بگیرد که پدیده‌ها با اسامی یکسان، شکل‌های مختلفی دارند. مثلا میوه‌ی درخت کاج، اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد که بیان کلمات مختلف برای کودکان در 3 سال ابتدای تولد، توانایی آن‌ها را در گسترش دایره‌ی واژگان در سال‌های آینده افزایش می‌دهد و مهارت خواندن را تقویت می‌کند. معرفی کلمات تازه در گروه‌های دسته‌بندی شده به جای ارائه‌ی تصادفی همین کلمات، یادگیری آن‌ها را برای کودک راحت‌تر می‌کند، چرا که با این کار از اصل آموزشی «طبقه‌بندی معنایی» استفاده می‌کنید، با این کار حافظه‌ی کودک را نیز برای به خاطر سپردن مطالب تازه تقویت خواهید کرد.

تحقیقات بسیاری نیز ثابت کرده‌اند که یادگیری در عمل بهتر اتفاق می‌افتد و مطالب تازه از این طریق عمیق‌تر به خاطر سپرده می‌شوند، در این فعالیت ما از تمام بدن برای راه رفتن، جست‌وجو کردن و قرار دادن یافته‌های جدید درون کیسه استفاده خواهیم کرد.

بازگشت به خانه: انجام آزمایش؛

یافته‌های خود را در کنار ظرف آب قرار دهید، ظرف را با مقداری آب پر کنید و از فرزندتان بخواهید تا حدس بزند، چه چیزی در آب فرو خواهد رفت و چه چیزی بر روی آب شناور خواهد شد. اگر به خاطر کرونا در قرنطینه به سر می‌برید، از طریق تماس ویدئویی پدر بزرگ و مادربزرگ را هم در این آزمایش شرکت دهید.

بعد از اینکه به فرزندتان نشان دادید چطور می‌تواند هر شیء را درون ظرف بگذارد و مکث کند تا ببیند چه اتفاقی می‌افتد، آن را از داخل ظرف بردارید و کلمات تازه‌ را در توضیح اتفاق رخ داده با فرزندتان تمرین کنید:

«صخره در آب فرو رفت و غرق شد.»

از فرزندتان بخواهید تا مورد بعدی را خودش امتحان کند و به این سؤال جواب دهد که این شیء در آب غرق می‌شود یا اینکه شناور باقی می‌ماند؟

فعالیت را بیشتر تمرین کنید!

شناور ماندن یا غرق شدن، فعالیتی جذاب است که همیشه می‌توان با وسایل خانه مثل سکه، لگو یا اسباب‌بازی‌های کوچک آن را انجام داد. شما برای این کار فقط به یک ظرف آب نیاز دارید و این فعالیت را حتی می‎‌توانید داخل حمام هم انجام دهید.

اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *