برای دریافت اخبار هفتگی عضو شوید

کودکان در آشپزخانه: پختن پوره‌ی سیب‌زمینی

با نزدیک شدن به ایام تعطیلات ، بهتر است روی مهارت‌های عملی که می‌توانیم به فرزندانمان بیاموزیم، مروری داشته باشیم. این ایام، فرصت مناسبی برای شرکت دادن فرزندتان در کارهای پخت غذا است. هیچ بعید نیست که کودکان قدر زحمتی که برای پختن غذا می‌کشید را بعد از کمک کردن به شما بیشتر بدانند! توصیه ما این است برای گام اول با یک غذای ساده مثل پوره‌ی سیب‌زمینی شروع کنید.

Toddler making mashed potatoes

در ادامه مراحل تهیه‌ی پوره سیب‌زمینی با روش مونته سوری را برایتان شرح خواهیم داد. می‌توانید از یکی، دو روز قبل‌تر به عنوان پیش‌غذا از پوره سیب‌زمینی استفاده کنید تا کم‌کم فرزندتان را با مراحل کار آشنا کنید.

نحوه‌ی پختن پوره‌ی سیب‌زمینی مخصوص کودکان خردسال؛

شما می‌توانید هر طور که برای مهارت‌های فرزندتان مناسب‌تر است، این فعالیت را تغییر دهید. برای کودک خردسال، با سیب‎زمینی‌هایی که قبلا پخته و پوست‌کنده شده‌اند، کار را شروع کنید.

prepared environment for mashed potatoes

در ویدئوی زیر می‌بینید چطور باید محیط را برای کودک آماده کنید و مراحل کار را برای او ساده‌تر کنید.

اگر کودک شما از دیدن نحوه‌ی پخت سیب‌زمینی و تبدیل آن به خوراکی نرم و خوشمزه لذت می‌برد، وقت آن است تا مراحل زیر را دنبال کنید.

پختن پوره‌ی سیب‌زمینی: یک آموزش گام به گام

ابتدا یک لگن کوچک یا کاسه‌ی گود را را با چند پیمانه آب پر کنید. هر مرتبه تنها یک عدد سیب‎زمینی را در کاسه بندازید و به کودک خردسال خود نشان دهید که چطور می‌تواند با ابزاری که مناسب اندازه‌ی دستانش است، سیب‌زمینی‌ها را تمیز کند. انداختن بیش از یک سیب‌زمینی برای هر مرتبه، حواس فرزندتان را پرت خواهد کرد.  بنابراین سعی کنید از ریختن تمام سیب‌زمینی‌ها در آن واحد، بپرهیزید.

نوبت را به فرزندتان بدهید. وقتی تمیز کردن یک سیب زمینی تمام شد، فرزندتان می‌تواند آن را در یک کاسه تمیز بیندازد و یک سیب‌زمینی جدید برای تمیز کردن بردارد. مثل سایر فعالیت‌های عملی دیگر، هدف این فعالیت هم تمرین مهارت‌هاست و نه نتیجه‌ی نهایی، بنابراین اگر فرزندتان سیب‎زمینی‌ها را کاملاً تمیز نکرد، نگران نشوید. در این حالت خودتان هم می‌توانید قبل از شروع مرحله‌ی بعد یک بار دیگر سیب‌زمینی‌ها را تمیز کنید.

وقتی سیب‎زمینی‌ها همه شسته شدند، می‎توانید یک به یک به فرزندتان نشان دهید چطور می‌تواند آنها را خشک کند. اگر کودک خسته شد، برای تمام کردن کار اصرار نکنید. می‌توانید یک روز دیگر دوباره این فعالیت را امتحان کنید!

از یک پوست‌کن سیب‌زمینی استفاده کنید. وقتی سیب‌زمینی‌ها تمیز بودند، می‌توانید به کودک یک پوست‌کن بدهید و به او نشان دهید چطور می‌تواند با یک دست سیب‌زمینی را نگه دارد و  با حرکت دادن پوست‌کن در امتداد سیب‌زمینی، آن را پوست بگیرد. اگر فرزندتان در انجام این فعالیت مشکل داشت، می‌توانید با دستانتان، دست‌های او را بگیرید و در انجام این کار کمکش کنید. حتما هنگام انجام این فعالیت حسابی مراقب فرزندتان باشد، چون ممکن است، تیغه‌ی پوست‌کن تیز باشد. اگر احساس کردید، حواس فرزندتان به قدر کافی جمع کار نیست یا ممکن است انگشتش را ببرد، پوست‌کن را از او بگیرید و یکبار دیگر این فعالیت را برای او توضیح دهید. اگر فرزندتان همچنان موفق به کار با پوست‌کن نشد، این کار را خودتان بر عهده بگیرید و سر او را با مسؤولیت دیگری گرم کنید.

هر وقت پوست یک سیب‌زمینی کاملا گرفته شد، به فرزندتان نشان دهید چطور باید با دو انگشتش پوست را بردارد و آن را در ظرف دور ریختنی‌ها بیندازد. این فعالیت، انگشتان را به طور غیر مستقیم برای نوشتن آماده خواهد کرد. هر بار که کودک از انگشت شست و اشاره استفاده می‌کند، در واقع دارد مهارت نوشتن را تمرین می‌کند!

وقتی پوست گرفتن سیب‌زمینی تمام شد (احتمالا برای کودکان این لحظه حتی قبل از اینکه پوست تمام سیب‌زمینی‌ها را بگیرند، فرا برسد!) ، موقع آن است که شما شخصا مرحله‌ی بعدی فعالیت را انجام دهید، سیب‌زمینی‌ها را بپزید، آب جوش را خالی کنید، بعد وقتی سیب‌زمینی‌ها خنک شدند، ادویه و مخلفات را مطابق میلتان به سیب‌زمینی‌ها اضاف کنید. مثل هر ابزار دیگری، یک گوشت‌کوب کوچک برای کار کودک خیلی مناسب‌تر است، اما اگر به گوشت‌کوبی کوچک دسترسی ندارید به کودکتان نشان دهید، چطور می‌تواند برای له کردن سیب‌زمینی‌ها گوشت‌کوب را با هر دو دستش بگیرد. اگر فرزندتان پشت یک میز کوتاه قرار گرفته، شاید ایستاده این کار را راحت‌تر انجام دهد.

توضیح عکس: ممکن است فرزندتان دوست داشته باشد تا با دست و دهانش مواد را امتحان کند.

بعد از این فعالیت وقتی پوره‌ی سیب‌زمینی را سر میز غذا بیاورید و تشکر کنید، فرزندتان احساس غرور خواهد کرد. برای افزایش این احساس زیبا، می توانید با استفاده از یک میز کوتاه، شرایطی را مهیا کنید تا فرزندتان هم بتواند در چیدن پوره‌ی سیب‌زمینی بر روی سفره نقش داشته باشد. مشارکت در هر فعالیتی، اعتماد‌به‌نفس کودک را بالا می‌برد و او را خوشحال می‌کند.

اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *